Aspvägen 10, Ludvika, Sweden

johan@jimmyselab.se

072-897 69 95

Golvvärme

Vi är experter på installation av golvvärme och har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder att få en bekvämare tillvaro. Låt oss ta en närmare titt på golvvärme och vad det kan göra för ditt hem.

Vart i huset kan och bör man installera golvvärme?

Golvvärme kan installeras i princip överallt där det finns ett golv, oavsett om det är trä, betong eller kakel. Vi rekommenderar särskilt att installera golvvärme i badrum och kök, där det är extra skönt att ha varma fötter på kalla morgnar. Men golvvärme fungerar lika bra i vardagsrummet eller sovrummet, där det kan ge en behaglig värme under hela året.

Vad finns det för fördelar, respektive nackdelar med golvvärme?

Fördelar

 • En av de största fördelarna med golvvärme är att den ger en jämn värme i hela rummet. Istället för att ha en varm luftström som stiger upp från en radiator, så värms rummet upp från golvet. Det ger en behaglig värme som känns mer naturlig för kroppen.
 • En annan fördel med golvvärme är att det tar upp mindre plats än traditionella radiatorer. Golvvärme är osynligt och tar ingen plats alls i rummet. Det kan också vara mer energieffektivt än radiatorer, eftersom det kräver en lägre temperatur för att hålla rummet varmt.

Nackdelar

 • En nackdel med golvvärme kan vara kostnaden för installationen. Golvvärme kräver en professionell installation och kan vara dyrare än att installera en radiator. Men detta kostnad kan ofta tjäna sig in på sikt genom besparingar på energiräkningen och ökad komfort.
 • En annan nackdel är att du ofta behöver göra installationen av golvvärme i samband med en annan renovering, exempelvis renovering av hall, badrum eller kök. Det blir sällan värt, rent ekonomiskt, att riva upp hela badrummet enbart för att få golvvärme.
Kom i kontakt med elektriker
  Kom i kontakt med rörmokare
   Fler tjänster vi utför

    Vilka positiva effekter kan golvvärme ha på huset, i hallen exempelvis?

    Golvvärme kan ha flera positiva effekter på huset. I hallen kan golvvärme förhindra fukt- och mögelproblem. När golvet är varmt förhindras kondensation, vilket minskar risken för mögel. Golvvärme kan också göra golvet torrt och varmt, vilket gör det lättare att hålla rent och minskar risken för obehagliga lukter.

    Vilka olika typer av golvvärme finns det?

    Det finns två huvudtyper av golvvärme: vattenburen och elektrisk. Vattenburen golvvärme använder varmt vatten som cirkulerar genom rör som är installerade under golvet. Elektrisk golvvärme använder elektriska element som är monterade under golvet. Båda typerna har sina fördelar och nackdelar, och det är viktigt att välja rätt typ av golvvärme beroende på dina behov och din budget.